Stierenmarkt
Zowaar: het gaat beter met Bart. Goede pillen hebben ze hier... Hij kon dus mee naar de stierenmarkt, waar we om 8 uur waren. Daar bleken twee dingen: 1. We waren te vroeg, er was nog pas een aantal dieren, in de loop van de ochtend liep het vol; en 2. Het was niet alleen een stieren-, maar ook een ezel-, paarden-, schapen- en varkenmarkt. Fantastisch om te zien. Uit de wijde omtrek komen de mensen hier naar een soort weiland aan de rand van de stad, met vaak één varken, of één ezel, etc. en die moet dan verkocht worden. De hele familie erbij, maar de mannen doen natuurlijk de zaken. Hoewel... Er was een ezel waarvoor de man 380 sol aan een potentiële klant vroeg, waarop zijn vrouw direct zei: 'doe maar 320, dan zijn we ervan af'. De klant zei toen: 'oké, maar dan met die kip er nog bij die aan uw middel hangt', maar dat vond zij toch weer te gortig. Klant weg, huwelijkscrisis bij de ezeleigenaren..? Het is vast wel goedgekomen. Ik vond het in ieder geval geweldig om te zien en om tussendoor te lopen. Iedereen vond het ook leuk dat wij foto's aan het maken waren (op een enkeling na). De kinderen hebben ook erg hun best gedaan en vanmiddag wordt er gekeken (op de laptop) naar de oogst van de week tot nu toe. Dat vinden de kinderen best spannend. En dat is het natuurlijk ook. Voor hun hangt er veel van deze reis af, heel anders natuurlijk dan voor ons.
De middag hadden we 'vrij' (joepie!) en hebben we door allerlei marktjes gelopen, foto's gedownload, wat uitgerust in onze kamer en nu dan het reislog bijwerken.
Nou, dat was weer genoeg om te lezen voor jullie! Dapper als je het tot hier hebt volgehouden, en als je nog meer energie hebt, kijk dan nog even bij de foto's.
geweldige verhalen en fotos. Vooral die bezorgde blik van Bart in het schoolbankje.
We volgen jullie verhalen op de voet en kunnen de hoogteziekte bijna zelf ervaren.
veel plezier nog en volgend jaar kopen we wat kaarten maar dan wel 1 waar jullie bij geweest zijn. (margret gaat ze nu al bestellen zegt ze)
En ik vond Bart als zo stil geen leven meer op zijn Weblog. Maar naar ik nu begrijp ook even geen leven meer in Bart zelf. Goed weer “beterder” en op verder op reis en weer aan het verslaan voor de thuisblijvers. Super om jullie te volgens.